Prijava za starše
 
 

     MOL     Zelena prestolnica     Predstavitev vrtca        Ekošola     Zdravje v vrtcu 

 
 
 

Vrtec Mojca

SEDEŽ UPRAVE
Levičnikova ulica 11
Ljubljana
T: 01 / 51 33 410
F: 01 / 51 33 420
E: vrtec.mojca@guest.arnes.si

Uradne ure uprave:
pon - pet od 7:00 - 15:00

 
 
 

DIETNA PREHRANA

DIETNA PREHRANA

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je Združenje za pediatrijo Slovenske zdravniške zbornice sprejelo Priporočila za medicinsko indicirane diete, ki jih je potrdil tudi Razširjen strokovni kolegij za pediatrijo. V Smernicah je določeno, kdo predpiše medicinsko indicirano dieto, za koliko časa se izdaja potrdilo, vrste diet in oblika obrazca Potrdila o medicinsko indicirani dieti za otroka s katalogom diet ter Potrdilo o ukinitvi medicinsko indicirane diete za otroka.

Glavni razlog za nastanek Priporočil je vse večje število otrok z različnimi dietami, ki niso medicinsko utemeljene in imajo lahko škodljive učinke za otroke.

Prosimo vas, da zdravnik ob ugotovljeni potrebi po medicinsko indicirani dieti, ob spremembi ali ukinitvi diete o tem izda priporočeno Potrdilo. Oba obrazca najdete spodaj v prilogi.

Na podlagi zdravniškega potrdila v vrtcu pripravimo SEZNAM DOVOLJENIH IN PREPOVEDANIH ŽIVIL.

Seznam dovoljenih in prepovedanih živil prejmete starši v pregled in podpis.

Z izvajanjem dietne prehrane pričnemo po vašem pregledu in podpisu Seznama dovoljenih in prepovedanih živil, zato vas prosimo, da vse v zvezi z dietno prehrano za otroka, uredite nekaj dni pred vstopom otroka v vrtec.

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.