Prijava za starše
 
 

     MOL     Zelena prestolnica     Predstavitev vrtca        Ekošola     Zdravje v vrtcu 

 
 
 

Vrtec Mojca

SEDEŽ UPRAVE
Levičnikova ulica 11
Ljubljana
T: 01 / 51 33 410
F: 01 / 51 33 420
E: vrtec.mojca@guest.arnes.si

Uradne ure uprave:
pon - pet od 7:00 - 15:00

 
 
 

Vpis otrok

Vrtec Mojca vpisuje in sprejema predšolske otroke v dnevni program na podlagi prijav in prostih mest vse leto.

Vpis otrok v vrtec

Starši otroka vpišejo v vrtec z obrazcem Vloga za vpis otroka v vrtec, ki jo dobijo na spletnih straneh vrtca, MOL-a ali v vrtcu.

Na področju MOL poteka enoten vpis otrok v vrtec in vzpostavitev centralne evidence vpisanih otrok za vse vrtce na podlagi 6. člena Odloka za sprejem otrok v vrtec.

Če je v vrtec vpisanih več otrok, kakor je v vrtcu prostih mest, odloča o sprejemu komisija za sprejem otrok. Sestavo komisije za sprejem otrok ter kriterije za sprejem otrok v vrtec določi občina ustanoviteljica v Odloku o sprejemu otrok v vrtec.

Sprejem otrok v vrtec

Vrtec starše pismeno obvesti o datumu vključitve otroka v vrtec in o drugih pogojih za sprejem otroka v vrtec. S podpisom pogodbe med vrtcem in starši se šteje, da je otrok vključen v vrtec.

Starši morajo ob vključitvi otroka v vrtec predložiti potrdilo pediatra o zdravstvenem stanju otroka. Za uveljavljanje znižanega plačila vrtca je potrebno oddati Vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev na pristojnem Centru za socialno delo 30 dni pred sprejemom otroka v vrtec. V času od junija do septembra lahko starši v skladu z navodili financerja za napovedane daljše odsotnosti uveljavljajo rezervacijo, ki mora biti napovedana najmanj teden dni pred odsotnostjo na predpisanem obrazcu.


Starši lahko kadarkoli prekinejo pogodbo in otroka izpišejo iz vrtca. Izpis otroka iz vrtca je potrebno opraviti najmanj 15 dni pred odhodom otroka iz vrtca na predpisanem obrazcu.

Elektronska vloga za vpis

Vlogo za vpis v vrtec lahko oddate tudi elektronsko, kadarkoli med letom in v času razpisa. Vloga se samodejno napolni s podatki iz uradnih evidenc, priloge pa se dodajo v e-obliki, zato je oddaja hitrejša in enostavnejša.

Elektronska oddaja vloge za vpis otroka v vrtec  (klik)

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.