Prijava za starše
 
 

     MOL     Zelena prestolnica     Predstavitev vrtca        Ekošola     Zdravje v vrtcu 

 
 
 

Vrtec Mojca

SEDEŽ UPRAVE
Levičnikova ulica 11
Ljubljana
T: 01 / 51 33 410
F: 01 / 51 33 420
E: vrtec.mojca@guest.arnes.si

Uradne ure uprave:
pon - pet od 7:00 - 15:00

 
 
 

Programi

PROGRAM ZA OTROKE S POSEBNIMI POTREBAMI 

Zgodnja obravnava otrok s posebnimi potrebami temelji na celostnem razvojnem pristopu. Eden izmed ključnih vidikov zgodnje obravnave otrok s posebnimi potrebami, ki se udejanja v času bivanja otroka v vrtcu je ta, da poteka v otrokovem naravnem okolju in naravni socialni mreži. Vključevanje otrok s posebnimi potrebami med vrstnike omogoča razvoj njihovih zmožnosti, hkrati pa sprejemanje in priznavanje drugačnosti, ki jih spremljajo vse življenje. V središču obravnave je otrok in družina, zato staršem omogočamo, da so soustvarjalci pomoči otroku ter jih opremimo s konkretnimi navodili in usmeritvami za pomoč njihovim otrokom.

PODPORNA SKUPINA ZA STARŠE
V letošnjem šolskem letu nadaljujemo s podporno skupino za starše. Srečanja, ki jih vodita vzgojiteljici za zgodnjo obravnavo, so namenjena staršem otrok, ki so vključeni v predšolski program s prilagojenim izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo. Namen srečanj je, da starši v pozitivnem in zaupnem vzdušju aktivno sodelujejo, razmišljajo in izmenjujejo različne izkušnje o vzgoji in izobraževanju svojih otrok. Udeleženci imajo priložnost spoznati starše drugih otrok, ki se soočajo s podobnimi občutki in težavami.
Staršem omogočamo pogovor o posebnih potrebah otrok, vzgojnih težavah in pomoči otroku. Pogovarjamo se o vsebinah, ki so aktualne za starše npr. posebne potrebe otroka, vključitev otroka v ustrezen šolski program, občutki staršev, sorojenci, dnevna rutina itd. V letošnjem šolskem letu bomo v skupino poleg obstoječih povabili tudi nove člane.

EKO ŠOLA

Osnovno načelo delovanja programa Eko šola je, da bodo otroci v prihodnosti vplivali in sprejemali pomembne odločitve na vseh ravneh našega življenja. Skozi dejavnosti v programu postajajo ambasadorji za uresničevanje trajnostnega razvoja ter vplivajo tudi na obnašanje odraslih in spreminjajo njihove vzorce ravnanja. Eko šola bogati čustvene vezi otrok in mladih do narave. Uči jih spoštovati drugačnost in ceniti naravne dobrine.

MALI SONČEK

Gibalni/športni program Mali sonček je namenjen otrokom od drugega do šestega leta starosti. Njegov namen je obogatiti program na področju gibanja v vrtcu s sodobnimi gibalnimi/športnimi vsebinami. Poudarek daje igri in vadbi, ki naj bo prijetna in prilagojena otroku. Cilji gibalnega/športnega programa Mali sonček so: obogatiti program gibalnih/športnih dejavnosti v vrtcu, spodbuditi starše k aktivnemu sodelovanju pri izpeljavi programa, spodbuditi otroke in starše k aktivnemu preživljanju prostega časa ter pri otrocih spodbuditi željo, navado in potrebo po športnem udejstvovanju. 

TEDEN MOBILNOSTI

Pod okriljem Evropske komisije med 16. in 22. septembrom poteka Evropski teden mobilnosti (ETM), ki nas povezuje v prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti. Slogan letošnjega tedna je »Gremo peš«. Na krajših razdaljah je hoja najučinkovitejši in časovno zelo konkurenčen prometni način. Pripravili bomo teden pestrega, zanimivega in poučnega dogajanja, ki osvešča o prednostih trajnostnih potovalnih navad: tek in hitra hoja po naših ulicah; otroci starejših skupin povabijo otroke iz mlajših skupin na sprehod po bližnji okolici, izleti ...

TEDEN OTROKA

Pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije poteka skupen projekt »Teden otroka«, ki bo potekal v tednu od 7. 10. do 13. 10. 2019. V letošnjem letu obeležujemo 30 letnico sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah, zato je Teden otroka posvečen večjemu ozaveščanju in poznavanju pravic, zapisanih v Konvenciji. V sodelovanju z različnimi organizacijami bo v vseh oddelkih v tem tednu potekal pester program, ki bo prispeval k ozaveščanju otrokovih pravic in otrokom omogočal veliko druženja, veselja in pridobivanja novih socialnih stikov.

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Zavedanje o pomenu lokalne trajnostne oskrbe z vidika zagotavljanja javnih dobrin je čedalje pomembnejše področje. Dan slovenske hrane bomo obeležili 15. 11. 2019, ko bomo otrokom ponudili tradicionalni slovenski zajtrk iz lokalno pridelanih živil. Namen zajtrka je spodbujati zdrav način življenja in že našim najmlajšim privzgojili odnos do domače hrane, podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane, spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega in zdravega okolja. 

ZDRAVJE V VRTCU

Pod okriljem Nacionalnega inštituta za javno zdravje izvajamo program Zdravje v vrtcu, ki promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven njega. Rdeča nit v letošnjem letu je: »BESEDE IMAJO MOČ« z izbranimi besedami krepimo sodelovanje in medosebne odnose ter gradimo most do soljudi. 

MREŽE: OBVLADOVANJE STRESA NA DELOVNEM MESTU

Program Mreže, ki poteka pod okriljem Šole za ravnatelje, usposablja strokovne delavce za uvajanje izboljšav in pomembno prispeva k njihovemu profesionalnemu razvoju. V šolskem letu 2020/2021 bomo v okviru programa Mreže izvajali temo: Obvladovanje stresa na delovnem mestu. Zaradi hitrih sprememb v družbi naraščajo zahteve na delovnem mestu vzgojiteljev in ravnateljev, strategije za spoprijemanje z njimi pa so pretežno prepuščene iniciativi posameznih ravnateljev in vodstev. V Mreži bo poudarek na vodenem procesu in aktivnem pristopu ter uporabi strategij za obvladovanje stresa. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.