Prijava za starše
 
 

     MOL     Zelena prestolnica     Predstavitev vrtca        Ekošola     Zdravje v vrtcu 

 
 
 

Svetovalni delavki

Darja Babič, 
Sedež: Enota Muca
Zoletova ulica 6
Tel.: 01/51 33 463
darja.babic@guest.arnes.si

Janja Zajec Linec,
Sedež: Enota Kekec (ponedeljek, torek in četrtek)
Klopčičeva ulica 5
Tel.: 051 686 188 
janja.zajec@guest.arnes.si

 
 
 

Svetovanje

Zgodnje otroštvo je obdobje, ko se začne oblikovati človekova osebnost. Svetovalno delo z otroki je v tem obdobju usmeri o v pomoč pri iskanju odgovorov na njihova vprašanja o življenju in svetu, ki jih obdaja. Otrok bo lažje premagoval težave, če bo na njih pripravljen, če bo starosti primerno tudi zrel, če bo razvil določene sposobnosti in navade. Zato je svetovalno delo v vrtcu namenjeno vsem otrokom in usmerjeno predvsem v preventivo in razvojno svetovanje.

S svetovalno delavko se lahko posvetujete:

  • ob vključitvi otroka v vrtec,
  • ob vstopu otroka v šolo,
  • ob kritičnih situacijah v družini (rojstvo, selitev, smrt, razveze, druge stiske ...),
  • ob otrokovih težavah in stiskah (težave pri hranjenju, spanju, strahovi, neprimerno vedenje, nemirnost ...),
  • o možni pomoči otrokom s posebnimi potrebami ...

Pomoč otrokom s posebnimi potrebami:

Otroci z odstopanji/težavami v razvoju lahko pridobijo dodatno strokovno pomoč v vrtcu v skladu z individualnim načrtom pomoči družini ali zapisnikom multidisciplinarnega tima centra za zgodnjo obravnavo. Ko strokovna skupina vrtca prepozna, da ima otrok odstopanja v razvoju, s tem seznani starše in priporoči obisk pri izbranem osebnem zdravniku, ki staršem priporoči obisk v centru za zgodnjo obravnavo.

Vzgojiteljica za izvajanje dodatne strokovne pomoči (specialna pedagoginja) nudi neposredno pomoč otrokom za premagovanje primanjkljajev ali ovir. Pomoč otrokom poteka v vrtcu v oddelku ali izven oddelka. Pri delu z otrokom sodeluje s strokovno skupino in starši.

Starši otrok, ki so vključeni v program s prilagojenim izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo, imajo možnost vključitve v Podporno skupino za starše (več v rubriki programi).

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.