Prijava za starše
 
 

                             

 
 
 

Vrtec Mojca

SEDEŽ UPRAVE
Levičnikova ulica 11
Ljubljana
T: 01 / 51 33 410
F: 01 / 51 33 420
E: vrtec.mojca@guest.arnes.si

Uradne ure uprave:
pon - pet od 7:00 - 15:00

 
 
 

Koledar utrinkov

 
junij 2020
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 

2. APRIL - DAN PRAVLJIC

2. APRIL - DAN PRAVLJIC

02.04.2020

Dan rojstva danskega pravljičarja H.C. Andersena (rodil se je  2. aprila leta 1805) je leta 1967 Mednarodna zveza za mladinsko književnost razglasila za mednarodni dan knjig za otroke, ki je še bolj znan kot mednarodni dan pravljic.

Menite, da so časi pravljic mimo? No, kakor za koga. Za najmlajše je prekrasen svet pravljic še vedno zelo živ. Ob njih se soočajo z različnimi občutki, čustvi in mislimi. Ob pravljicah zaživijo otroške sanje in želje. Otroci se mnogokrat poistovetijo s pravljičnimi bitji in skupaj z njimi se smejijo ali pa jokajo. Pravljice so najlepše, kar lahko ponudimo otrokom. V pravljičnem svetu dobro vedno zmaga nad zlim.

Preizkušnje, skozi katere gredo otroci v mladih letih, so ključne za oblikovanje njihovega značaja v odrasli dobi. Srečno otroštvo, polno ljubezni, varnosti in poguma, omogočajo otroku razviti samospoštovanje, samozavest in pozitiven odnos do življenja. Z branjem pravljic otroka popeljemo v čudovite avanture, kjer se bo srečal z vsemogočimi navdihujočimi in zanimivimi liki, razvijal domišljijo in se potapljal v čudovit svet junakov in zgodb. In nikar ne pozabimo: pravljice so zelo pomembna sestavina otroštva, zato jih svojim malčkom berimo čim večkrat!

»Pustimo otrokom njihov svet. Dovolimo jim biti tisto, kar si želijo. Dovolimo jim imeti sanje in dovolimo jim sanjati,«

LAHKONOČNICE:

Zvočne slovenske pravljice za lahko noč ⭐ , ki so jih napisali številni avtorji, tudi Pižama, Žiga X Gombač in drugi. Prisluhnite jim na strani Lahkonočnice (www.lahkonocnice.si).

Letošnjo poslanico in plakat ob svetovnem dnevu pravljice je pripravila Slovenska sekcija IBBY. Poslanico z naslovom Lakota po besedah je napisal Peter Svetina. Plakat pa je ilustriral Damijan Stepančič.

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.