Prijava za starše
 
 

                             

 
 
 

Vrtec Mojca

SEDEŽ UPRAVE
Levičnikova ulica 11
Ljubljana
T: 01 / 51 33 410
F: 01 / 51 33 420
E: vrtec.mojca@guest.arnes.si

Uradne ure uprave:
pon - pet od 7:00 - 15:00

 
 
 

Zdravje v vrtcu

Zdravje v vrtcu

ZDRAVJE V VRTCU 2018/2019

RDEČA NIT: Medgeneracijsko sodelovanje

V program je v letošnjem šolskem letu vključenih 13 oddelkov.

Program poteka pod okriljem Nacionalnega inštituta za javno zdravje in z letošnjo rdečo nitjo želijo poudariti, da je staranje naravni proces za vsa živa bitja. V vsakem okolju živijo starejši prebivalci, ki imajo določena znanja, izkušnje in čas, da jih lahko podelijo z mlado generacijo. Zaklade znanja in izkušenj so otroci spoznavalai preko različnih delavnic, ki so jih izvajali babice in dedki, otroci pa so se jim oddolžili v spodbujanju pri športnih igrah in medgeneracijskem teku. Niso pozabili na starejše ljudi v našem okolju in jih obiskali v Domu starejših občanov ter jim pripravili bogat program. Starejše mimoidoče so malčki razveseljevali z rožami, ki so jih naredili sami. Niso pa sodelovali samo s starejšimi, vzgojiteljice so pripravile srečanja in sodelovanja z različnimi generacijami, s starši, stari starši, starejšimi bratci in sestricami in še in še. Otroci so spoznavali, da ima vsako starostno obdobje svoje značilnosti. Preko delavnic in drugih oblikah sodelovanj so malčki raziskovali odnose in vloge v družini, v vrtcu in drugih okoljih.

Lahko zapišemo, da so otroci pridobili nekaj modrosti starejših, starejši pa so se od malčkov navzeli nekaj lahkotnosti, radoživosti in igrivosti. 

OPZHR: Jana But

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.