Prijava za starše
 
 

     MOL     Zelena prestolnica     Predstavitev vrtca        Ekošola     Zdravje v vrtcu 

 
 
 

Vrtec Mojca

SEDEŽ UPRAVE
Levičnikova ulica 11
Ljubljana
T: 01 / 51 33 410
F: 01 / 51 33 420
E: vrtec.mojca@guest.arnes.si

Uradne ure uprave:
pon - pet od 7:00 - 15:00

 
 
 

Zdravje v vrtcu

Zdravje v vrtcu

ZDRAVJE V VRTCU 2019/2020

RDEČA NIT: Počutim se dobro

V program je bilo v šolskem letu 2019-2020 vključenih 21 oddelkov.

Program poteka pod okriljem Nacionalnega inštituta za javno zdravje.V oddelkih, ki so bili vključeni v program, so spoznavali čustva in občutja ob različnih priložnostih. Izvajali so vaje, ki so vplivale na otroško pozornost in krepili samopodobo. Ob jezi ali žalosti otrok, so jih spodbujali, da so na glas govorili o svojih občutjih in trenutnem počutju in kaj si želijo oz kaj bi jim pomagalo, da bi se počutili bolje. Uporabili so tabelo za označevanje čustev ter uporabili različne slikovne aplikate. Pogovarjali so se o čustvih ob branju knjig z različno tematiko, čustva so poimenovali in jih uprizarjali s plesom ter z risanjem. Veliko časa so namenili tudi temu, da je dobro počutje odvisno od tega kako se drugi obnašajo do nas in kakšen je naš odnos do drugih. Spodbujali so medsebojno pomoč in pozornost ter izražanje zahval.

Poleg zgoraj navedenih tem pa so vse skupine izvajale aktivnosti o zdravi prehrani, gibanju ter osebni higieni, ki so osnove dobrega počutja in varovanja zdravja.

Več o izvedenih aktivnostih v posameznih skupinah si lahko preberete v poročilih, ki so v priponki. 

 OPZHR: Jana But

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.