Prijava za starše
 
 

     MOL     Zelena prestolnica     Predstavitev vrtca        Ekošola     Zdravje v vrtcu 

 
 
 

Oprostitev plačila vrtca

Oprostitev plačila vrtca

02.09.2021

Spoštovani starši,


obveščamo vas, da je od 01.09.2021 dalje v veljavi novela Zakona o vrtcih (sprememba 4. odstavka 32. člena Zakona o vrtcih), ki določa pravico do brezplačnega vrtca staršem, ki imajo:

– v vrtec hkrati vključena dva otroka, so plačila za mlajšega otroka oproščeni ali
– v vrtec vključenega tretjega in vsakega nadaljnjega otroka, ne glede na to, ali je v vrtec vključen hkrati s svojim sorojencem.

 

Starši, ki imajo na dan 01.09.2021 za drugega in vsakega nadaljnjega otroka že izdano odločbo o znižanem plačilu vrtca v skladu z zakonom, ki ureja pravice iz javnih sredstev, ne potrebujejo narediti nič.

Starše, ki imajo v vrtec vključenega drugega, tretjega in vsakega nadaljnjega otroka iz družine in na dan 01.09.2021 nimajo veljavne odločbe za znižano plačilo vrtca, prosimo, da na pristojni Center za socialno delo (CSD) oddajo vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev, ki bo podlaga za oprostitev plačila vrtca. Oskrbnino bomo zaračunali v skladu z izdano odločbo s strani CSD-ja oz. če odločba ne bo izdana, v najvišjem dohodkovnem razredu.

 

Povezava do novele Zakona:
https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2021-01-0412?sop=2021-01-0412

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.