Prijava za starše
 
 

     MOL     Zelena prestolnica     Predstavitev vrtca        Ekošola     Zdravje v vrtcu 

 
 
 

Informacija o koriščenju zdravstvene rezervacije

Informacija o koriščenju zdravstvene rezervacije

11.02.2021

Spoštovani starši, posredujemo vam obvestilo Mestne občine Ljubljana glede koriščenja rezervacije v obdobju od 26. 10. 2020 do 25.1. 2021.

Spoštovani,

Mestna občina Ljubljana v drugem odstavku 7. člena Sklepa o določitvi cen programov predšolske vzgoje v vrtcih, znižanju plačil staršev in rezervaciji (Ur. list RS št. 46/2019) določa, da o vlogi za koriščenje rezervacije izven termina iz prejšnjega odstavka v primeru bolezni ali poškodbe otroka, na podlagi ustreznih zdravniških potrdil, odloči vrtec. Starši lahko zdravstveno rezervacijo uveljavijo najmanj en mesec oz. največ dva meseca. Za obdobje rezervacije starši plačajo 30 % od z odločbo določenega dohodkovnega razreda, brez upoštevanja dodatnih znižanj iz 3. in 5. člena tega sklepa.

V obdobju od 26. oktobra 2020 do 25. januarja 2021 so bili vrtci odprti le za njuno varstvo na podlagi odlokov, ki jih je sprejela Vlada RS in sklepov, ki jih je sprejel župan občine. Za otroke, ki v tem obdobju niso obiskovali vrtca, skladno s 126. členom Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije Covid-19 (ZIUOPDVE), so starši oproščeni plačila vrtca.

V obdobju od 26. januarja 2021 dalje, so vrtci na podlagi odloka, ki ga je sprejela Vlada RS, v Osrednjeslovenski regiji odprti v polnem obsegu. Za otroke, ki v tem obdobju niso obiskovali vrtca zaradi odrejene karantene, skladno s 102. členom Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic Covid-19 (ZZUOOP), so starši oproščeni plačila vrtca.

V izogib nejasnosti vas obveščamo, da starši v obdobju od 26. 10. 2020 do 25.1. 2021 ne morejo koristiti zdravstvene rezervacije, saj so plačila vrtca, v kolikor otroka ne obiskuje vrtca, oproščeni. Lahko pa koristijo zdravstveno rezervacijo od 26. januarja dalje za obdobje najmanj en oz. največ dva meseca, na podlagi ustreznih dokazil. V tem primeru plačajo 30 % od z odločbo določenega dohodkovnega razreda, brez upoštevanja dodatnih znižanj iz 3. in 5 člena Sklepa določitvi cen programov predšolske vzgoje v vrtcih, znižanju plačil staršev in rezervaciji sklepa o določitvi.

Mestna uprava

Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje

Odsek za predšolsko vzgojo

Hvala za razumevanje,

vodstvo vrtca

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.