V torek, 13.10.2015 smo imeli še zadnjo delavnico za spodbujanje uživanja zelenjave med otroki, in sicer v enoti Kekec. Delavnice »SVEŽE IN NARAVNO«, izvaja Gospodarsko interesno združenje - Slovenska zelenjava. Namen delavnic je promocija sveže zelenjave in spodbujanje večje porabe sveže zelenjave.

Promotorki sta otrokom pokazali različne vrste sveže zelenjave. Otroci zelenjavo zelo dobro poznajo. Ogledali smo si svež korenček, sladki koromač, mlado čebulo in ozimno čebulo ter por. Otroci vedo, da je korenček pomemben za zdrav vid. Spoznali so razliko med bučko cuketo in kumarico ter razliko med ohrovtom in zeljem. Ugotovili smo, da je gomolj rdeče pese podoben krompirju. Naučili smo se tudi, da je rdeča pesa zelo dobra za kri, in da so včasih s pomočjo rdeče pese nižali povišano telesno temperaturo, pri otrocih in odraslih. Otroci so bili mnenja, da je špinača odlična za mišice! Skratka, bili smo enotni, zelenjava ima pomembno vlogo v zdravi prehrani, ker je bogata z vitamini, minerali, vlakninami in antioksidanti.

Sledil je praktičen del delavnice. Otroci so si iz sveže narezane zelenjave sestavili Zelenjavka in ga na koncu tudi pojedli.

Na slikah si lahko pogledate kakšne Zelenjaveke so si otroci izdelali in jih tudi pojedli. Mmmmm .... njami. Zelenjava je res kul!

 Organizatorica prehrane in ZHR: Andreja Podržaj

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.