Spodbujanje pitja vode

Spodbujanje pitja vode

S pomočjo donacije Sklada si. Voda, smo na štirih igriščih vrtca postavili šest pitnikov, katerih namen je spodbujanja pitja vode iz pipe oziroma iz pitnika in ne iz plastenk.

Otroke v prvi vrsti spodbujamo k pitju vode, hkrati, pa jih učimo, da je zelo pomembno, da pazimo naš planet, da ga ne bomo preveč onesnažili. Za izdelavo plastenke, se namreč porabi dvakrat več vode, kot jo je v sami plastenki. Za pomivanje lončkov in vrčev, pa se porabi oziroma onesnaži veliko čiste pitne vode in čistil.

Ker so otroci naši najboljši učitelji, bomo skušali vizijo sklada, oziroma skrb za čiste in zdrave vode, da bo le ta na voljo tudi našim zanamcem prenesti na čim širši krog otrok, vzgojiteljev, staršev, dedkov in babic ...

Hvala  in eko pozdrav!

Organizatorica prehrane in ZHR: Andreja Podržaj

 
 
 

CEVKO NA OBISKU

Zakaj spodbujamo k pitju vode? Otrokovo žejo najbolje "pogasi" pitna voda, hkrati pa nima kalorij, sladkorja, dodatkov ...

Za zdravstveno neoporečnost pitne vode v Ljubljani skrbi Javno komunalno podjetje VO KA. Več si lahko tudi pogledate na njihovi spletni strani, na zavihku Kakšno vodo pijemo?

V letu mednarodnega sodelovanja na področju voda, smo v vrtec povabili maskoto javnega komunalnega podjetja VO KA, Cevka.

Najprej nas je o vodi malo poučil, na koncu pa smo mu dali tudi častno Cevkovo besedo, da bomo z vodo varčevali in okolje varovali!

Več si lahko pogledate na priloženih slikah.

Ker se približujejo topli dnevi ne pozabimo, da se potrebe po tekočini še povečajo.

Organizatorica prehrane in ZHR: Andreja Podržaj

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.