Vrtec Mojca

SEDEŽ UPRAVE
Levičnikova ulica 11
Ljubljana
T: 01 / 51 33 410
F: 01 / 51 33 420
E: vrtec.mojca@guest.arnes.si

Uradne ure uprave:
pon - pet od 7:00 - 15:00

 
 
 

Zdravje v vrtcu

ZDRAVJE V VRTCU 2017 - 2018

V letošnjem letu je rdeča nit: ŠIRIMO OBZORJA S HRANO. Letos bo 15 skupin raziskovalo od kje prihaja hrana, kako jo pridelamo in predelamo, katera hrana je značilna za posamezne običaje, katera hrana je značila v posameznih predelih Slovenije. Spoznavali bomo prehrano naših dedkov in babic in še in še...

Dobrodošli vsi, ki bi nam pri tem pomagali in nam kaj novega povedali ali pokazali ter nam razširili obzorja.

OPZHR: Jana But

 

ZDRAVJE V VRTCU 2016 - 2017

V program Zdravje v vrtcu je bilo v šolskem letu 2016-2017 vključenih kar 15 skupin. Program deluje pod okriljem Nacionalnega inštituta za javno zdravje, več o ciljih programa si lahko preberete tukaj.

Preteklo leto je bila rdeča nit programa: ROJSTNI DAN. Otroci so na različne načine praznovali rojstni dan in hkrati krepili zavest, da tudi preko zabave lahko krepimo zdravje. Rojstni dnevi so potekali na otrokom zabaven in igriv način, preko različnih rajalnih iger, plesov, pohodov, iskanjem skritih zakladov v naravi. Pri takšnih praznovanjih se pri otrocih predvsem krepi veselje do gibanja, spodbuja se tudi domišljija, ustvarjalnost, radovednost. Nekatere zabave so potekale tematsko, tako da so se slavljenci za en dan preobrazili v kraljeviča ali kraljično in na takšen način spoznavali zgodovino in način življenja v preteklosti. Veliko je bilo praznovanj s glasbo, ponekod so se vključevali tudi starši, tako da so otrokom na zanimiv način predstavili svoje delo ali pa so otroke povabili kar na svoje delovno mesto. Ne glede na kakšen način so obeležili svoj rojstni dan, pa se takrat slavljenec počuti nekaj posebnega saj se mu nakloni še več pozornosti, kot sicer, njegovi prijatelji pa spoznavajo, da se je tudi za druge potrebno potruditi, ga razveseliti, se prilagoditi željam slavljenca in tudi na takšen način razvijajo čut do sočloveka. K rojstnemu dnevu že po tradiciji spada kakšen priboljšek. Še posebej v slast jim je šla sadna torta, izdelovali so tudi sadna nabodala.
V program Zdravje v vrtcu so bile vključene naslednje skupine: KEKEC: Pastirčki, Rožice, Medvedki, Sončki; TINKARA: Medvedki, Račke, Škratki, Metulji; MUCA: Ptički, Muce, Zajci, Ribice; MOJCA: Polži, Muce, Metulji; ROŽLE: Pikapolonice.

Poročila o izvedenih aktivnosti posameznih skupin si lahko pogledate v priponki.

OPZHR: Jana But

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.